Organizacije za mlade

Kljub trenutni situaciji tudi letos množica oratorijev

31. 8. 2020 avtor: Zavod Salesianum

Kljub trenutni situaciji hitrega širjenja virusa COVID-19, ki je prizadela tudi izvajanje poletnih oratorijev, so na Oratoriju Slovenija (Zavod SalesianumOE Oratorij Slovenija) hvaležni, da so lahko kljub vsemu omogočili kvaliteten počitniški teden okrog 6000 otrokom in mladim.

Kljub strogim higienskim ukrepom se je za izvajanje poletnega oratorija odločilo kar okrog 130 mladih animatorskih ekip. Točnih podatkov še nimajo, a če se vzame konservativno oceno, da se je oratorija povprečno udeležilo 50 otrok in ga izvajalo 17 animatorjev, pristanemo na skupnem številu okrog 6000 otrok in 2000 mladih prostovoljcev – animatorjev.

Na oratorijih so spoznavali zgodbo in vrednote biblijske kraljice Estere, ki je s pogumom rešila svoje ljudstvo. Še posebej so se ustavili ob vrednotah (notranje in zunanje) lepote, odgovornosti, odpovedi oz. posta, zaupanja in hvaležnosti. Tudi letos so spremljali oratorijsko zgodbo, prepevali himno, se v delavnicah učili veščin, se veliko igrali in na splošno preživljali kvaliteten skupni čas. 

Z upoševanjem vseh predpisov in ukrepov, je vse potekalo brez zapletov in uspešno so lahko izpeljali celotno doganje.

Vir in foto: Oratorij Slovenija, Zavod Salesianum