Zaposlovanje

Knjižica dobrih praks v mladinskem delu

9. 12. 2019 avtor: Uredništvo

E-publikacija z naslovom “Sodelujte. Obveščajte. Opolnomočite. je knjižica dobrih praks ter plod sodelovanja treh evropskih mladinskih informacijskih in mobilnih mrež in sicer ERYICAEYCA in Eurodeska.  

Publikacija je razdeljena v tri različne kategorije: doseganje mladih skozi mladinsko delo, pristop do mladih z digitalnimi orodji in krepitev zmogljivosti mladinskih delavcev. Skozi te kategorije bralec spozna 25 dobrih praks iz cele Evrope.

Nastala je v okviru projekta Erasmus + “Krepitev promocije in dosežka mladinskih sotritev”. V projektu je poleg izzida publikacije potekal trening, kjer je 50 udeležencev iskalo rešitve na področju pristopa do mladih skozi umetno inteligenco, digitalnim pripovedovanjem zgodb, virtualno resničnostjo in še več. Tridnevni trening je bil uspešen, saj je udeležencem omogočil mreženje in učenje novih veščin in kompetenc na različnih področjih, ki se nanašajo na doseganje mladih. Uspeh usposabljanja je bil posledica visoke strokovne usposobljenosti članov na teh področjih.

Klik sem za e-publikacijo.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: Eurodesk