Šport

Kolesarski park, ki raste na solidarnosti

10. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Ker sta varnost in zdravje na prvem mestu, člani Društva ZAKONcTEDNA v teh dneh svoje priljubljene ekstremne in skupne športne aktivnosti dajejo na stran, obilje prostega časa pa porabijo za urejanje kolesarskega poligona za urjenje gorsko-kolesarskih veščin.

Urejanje parka so morali precej prilagoditi trenutnim razmeram in ga organizirati v manjših skupinah, ki na terenu delajo individualno. Ker je narava dela samotarska, pa jim to na nek način prija, pravijo v društvu.

Da bodo lahko celostno uredili območje in uresničili dolgoletne želje po ureditvi kolesarske infrastrukture v mestu, jih podpirajo različni lokalni deležniki: prostor jim je za uporabo odstopil Kolektor Koling, s prostovoljci in ekipo podjetja Kaskader so že začeli urejati prve objekte. Z dodatno podporo Mladinskega centra Idrija, ki jim je preko programa Evropska solidarnostna enota, v okviru katerega so s skupnimi močmi prijavili solidarnostni projekt, namenil še nekaj finančnih sredstev, bodo lahko celostno uredili območje in uresničili dolgoletne želje po ureditvi tovrstne kolesarske infrastrukture za mlade v mestu.

Vir: Mladinski center Idrija