Zabava in prosti čas

Kreativne sobote v maju

11. 5. 2023 avtor: Mladinski center Šmartno ob Paki
kreativne sobote v maju

Dobrodošel, maj! In z njim kreativne sobote. Mladinski center Šmartno ob Paki vas vabi, da preživite sobotne dopoldneve v njihovi družbi pod kozolcem in se prepustite ustvarjalnosti …

Delavnici oblikovanja gline sledita še delavnica izdelave naravne folije iz čebeljega voska in art delavnica.
Delavnici oblikovanja gline sledita še delavnica izdelave naravne folije iz čebeljega voska in art delavnica.

Kreativne sobote v maju so naslovili skupek treh sobotnih dopoldnevov, ko za vse, ki jih kreativnost kakorkoli privlači, organizirajo različne delavnice.

Prva – delavnica oblikovanja gline – je sicer potekala že minulo soboto, utrinke pa so zbrali v spodnji fotogaleriji. Udeleženci so izdelali cvetlične skodelice, ki jih bodo v Lončarskem centru Bahor dvakrat žgali in bodo tako primerne za stik z živili.

Sledita še dve kreativni soboti v maju, in sicer 20. maja ter 27. maja. Na prvi delavnici boste lahko izdelovali Čeberol’co – naravno folijo iz čebeljega voska, ki kot alternativna rešitev namesto plastične ali alufolije služi za ovijanje vseh vrst živil ali pokrivanje posod. Delavnico bo vodila Tjaša Mesinger (Art kamra).

Zadnja majska sobotna delavnica pa bo namenjena vsem, ki želite razvijati svoje risarske spretnosti, in tudi tistim, ki si želite zgolj ustvarjalne sprostitve in dobre družbe. Art delavnico bo vodila Adna Lainšček (Red Lips Art Studio), namenjena pa je vsem generacijam.

Vse delavnice v sklopu Kreativnih sobot v maju potekajo pod kozolcem Mladinskega centra Šmartno ob Paki (Šmartno ob Paki 13) s pričetkom ob 10. uri.

Obvezne prijave sprejemajo preko elektronske pošte na naslov pisarna@mcsop.si ali po telefonu na 064 167 940. Kotizacija za posamezno delavnico znaša 10 € (material, pripomočki). Število mest je omejeno.