Mobilnost mladih

Krepitev veščin z udeležbo na treningih v okviru programa Erasmus+

16. 6. 2022 avtor: Voluntariat
Krepitev veščin z udeležbo na treningih v okviru programa Erasmus+

Kako je Petra okrepila veščine z udeležbo na treningih v okviru projekta Skills4Teams – strateška partnerstva (KA2), program ERASMUS+?

Zavod Voluntariat sodeluje kot partner v projektu »Skills4Teams – empowerment of staff for a better performance«, sofinanciranem iz programa ERASMS+ KA2 – strateška partnerstva. Projekt so razvili na podlagi skupnih vrednot njihovega dela v neformalnem izobraževanju ter združili strokovna področja štirih partnerskih organizacij: prostovoljstvo, coaching, socialno podjetništvo in digitalno izobraževanje.

Z vami delijo Petrino zgodbo:
Živjo, ime mi je Petra in eno leto sem delala na Zavodu Voluntariat kot prostovoljka ESC, kasneje pa sem svoje izkušnje kot pripravnica podaljšala za 3 mesece. Med usposabljanjem sem dobila neverjetno priložnost, da se pridružim projektu Skills4Teams, katerega cilj je opolnomočenje ljudi, ki delajo v neprofitnem sektorju, mreženje in izmenjava dobrih praks za boljšo učinkovitost in preprečevanje izgorelosti. Pridružila sem se dvem treningom – eno v Luceni (Španija), drugo pa v Karditsi (Grčija).

Oba usposabljanja sta ponudila veliko navdihujočih ljudi, študijske obiske v različnih organizacijah in vrsto inovativnih metod. Študijski obiski, ki so bili zame še posebej zanimivi, so bili tisti, ki delajo z begunci, ki prihajajo v manjša mesta, kot sta Lucena in Karditsa. Praksa in stopnja sodelovanja med temi organizacijami in lokalnimi prebivalci sta bila preprosto prisrčna. Študijski obiski so nas pripeljali tudi do ženskih centrov, mladinskih centrov in celo enega zasebnega podjetja, ki vsakodnevno utrjuje načelo enakih možnosti spolov in se zavezuje k sistematičnemu povečevanju števila delavk.

Poleg tega smo se s projektom, ki ga sestavljajo skupaj 4 treningi, imeli priložnost, da se povežemo kot ekipa na nacionalni in tudi mednarodni ravni. Zahvaljujoč temu smo imeli vedno toplo vzdušje, polno sprejemanja in odprtosti.