Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Kulturno obarvano dogajanje v MIKK Murska Sobota

15. 9. 2020 avtor: MIKK Murska Sobota

Letošnje pestro poletje so v MIKK Murska Sobota preživeli na grajskem dvorišču. Prav tako, kot ostali Mladinski centri po Sloveniji, so se tudi v Murski Soboti soočili z novimi okoliščinami zaradi covida -19. Ko so sestavljali program, so skrbno preučili  vse smernice NIJZ, ki so bile potrebene za varno izvedbo dogodkov.

Čez poletje so v Mestnem parku Murska Sobota pripravljali brezplačne kreativno ustvarjalne delavnice v Igrivem parku, vsak dan so izvedli projekt Aktivno v poletje, kjer so  mladi v družbi mladinskih delavcev uživali v športnih aktivnostih.

V juliju in avgustu so pripravili projekt Filmski teden Evrope, kjer so znotraj Grajskega dvorišča za obiskovalce, ki so ljubitelji evropskih filmskih vsebin, vrteli kvalitetne evropske filmske projekcije. Poskrbeli so tudi za ljubitelje glasbe, saj so izvedli  štiri poletne koncerte v sklopu projekta Alternativna godba v Murski Soboti in pripravili poslušalnice, kjer so glasbo odvrteli lokalni glasbeni selektorji.

Mladinski delavci so organizirali  tri sejme: Sejem starih stripovMjuzIKK in sejem vinilih plošč in  obiskovalcem na ogled postavili dve razstavi v galeriji Odprto obrobje.

V začetku avgusta  celotedenski zdaj že tradicionalni Poletni tabor za otrokeki je vedno zapolnjem do zadnjega mesta. Kot kooproducenti so konec avgusta sodelovali pri izvedbi mednarodnega festivala sodobnega plesa – Front@.

Poletni čas v MIKKu je bil vsebinsko bogat in zanimiv, kljub novonastalim razmeram zaradi koronavirusa COVID-19. Sedaj pa so mladinski delavci MIKK že dodobra vstopili v september in so pripravljeni na jesenske izzive.

Vir in foto: MIKK Murska Sobota