Kultura

Letni kino ob Velenjskem Škalskem jezeru ponovno zaživel

12. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Letni kino ob Škalskem jezeru, ki ga upravlja Mladinski center Velenje, je pred desetletjem po njegovi obnovi postal pomembno koncertno, festivalsko in športno prizorišče na prostem.

Med epidemijo je, tako kot druge javne površine, sameval, so pa ob sproščanju ukrepov zaposleni in sodelavci organizirali čistilno akcijo in razna vzdrževalna dela. V tem času, ko je mladinska in druga infrastruktura zaprta, ali pa njeno delovanje okrnjeno, so se v mladinskem centru odločili, da omogočijo brezplačno uporabo in izvajanje aktivnosti za mlade več športnim društvom, ki na površinah Letnega kina trenirajo karate, tai chi, izvajajo jogo in podobno.

V prihodnjih mesecih je bilo sicer načrtovanih kar nekaj različnih dogodkov, od Indikampa za otroke, do tradicionalnih festivalov kot sta Vratolom, ki ga prireja društvo Železni aktivizem in ekološki Festival nasedlega kita, do Velikega koncerta na Letnem kinu, v organizaciji Zavoda eMCe plac s partnerji, pa prijetni poletni večeri ob raznolikih kulturnih vsebinah. Koliko od naštetega se bo lahko izvedlo, je težko napovedati, program pa lahko spremljajte na spletni strani Mladinskega centra Velenje in eMCe plac in na družbenih omrežjih, kjer boste o dogajanju obveščeni.

Vir in foto: Mladinski center Velenje