Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Likovno-grafični natečaj: “EU, me slišiš?”

14. 3. 2024 avtor: Zavod za mladino in šport Krško
plakat

Uporabi domišljijo in izrazi svojo kreativnost!

Pozivamo vse ustvarjalce, kreativce in oblikovalce, da se pridružijo našemu likovno-grafičnemu natečaju na temo “EU, me slišiš?”! Čas je, da svojo kreativnost izraziš skozi risbo, sliko, strip, grafiko, infografiko, kolaž ali drug likovni ali grafični izdelek.

Sprejemamo različne izdelke, bodisi v digitalni ali fizični (papirnati) obliki. Zaželeno je, da k izdelku priložiš tudi obrazložitev – kako je izdelek povezan z vsebino natečaja.

Rok za oddajo prispevkov: 31. marec 2024 (Z možnostjo podaljšanja! – spremljaj ZMŠ na družbenih omrežjih: FB & IG)

Glavna nagrada: letna naročnina za spletni program Canva Pro! (Nagradi za 2. in 3. mesto pa so karte za Bazen Brestanica).

Digitalni izdelek shrani kot: Grafični_natečaj_Ime Priimek.pdf in pošlji na info@zms-krsko.si do 31. 3., s pripisom “Grafični natečaj: EU, me slišiš?”

Katere teme bodo vplivale na tvojo odločitev v junijskih volitvah v Evropski parlament? Opozori nanje in sporoči Evropi, da je tvoj glas pomemben!

Pokaži svojo kreativnost in spodbudi aktivno udeležbo na junijskih volitvah v Evropski parlament! Tvoj izdelek lahko opozarja na volitve, ozavešča o aktualnih problematikah v EU, spodbuja aktivno participacijo mladih, ozavešča o evropskih priložnostih za mlade, podaja predloge za izboljšave v EU, ozavešča o evropskih vrednotah, odločevalcem sporoča tvoja stališča … Možnosti so neskončne!

Brainstormanje o namigih za vsebino natečaja

Mladi ste nas spraševali, kako se lotiti natečaja in kaj bi lahko izdelali. Zbrali smo nekaj namigov.

Osredotoči se na aktualno tematiko, ki ti je blizu, in ustvari grafiko ali likovni izdelek, ki opozarja nanjo! Na primer:

Kaj bi pa ti rad_a sporočil_a Evropski Uniji?

Vir: Franja Bučar, ZMŠ KRŠKO