Zabava in prosti čas

Majsko dogajanje v MC Brežice

11. 5. 2022 avtor: Mladinski center Brežice
MC Brežice

V Mladinskem centru Brežice bo maja pestro. Vabijo vas na dve delavnici in na razstavo avtorskih del.

Delavnica “Včasih se s teboj težko pogovarjam”

Vabljeni v MC Brežice na delavnico pod vodstvo Psihološki center Plus Rešitve. Delavnica bo potekala 16. in 19. maja med 16. in 19. uro. Na delavnici boste spoznali skrivnosti slavnih retorikov, govornikov, tudi politikov. Po tej delavnici ne boš več samo opazoval/a ljudi, ki obvladajo komunikacijo, pogovore, mogoče tudi javne nastope, saj boš na novo opremljen/a s praktičnimi tehnikami, ki te bodo naredile mojstra/mojstrico v pogovorih in odnosih z drugimi ljudmi. Vsega tega pa se boste naučili preko zabavnih aktivnosti, ki ti bodo še dolgo ostale v spominu.

Umetniška delavnica za slepe in slabovidne

soboto, 21. maja, med 10.00 in 12.00, bodo v MC Brežice izvedli že drugo umetniško delavnico, prilagojeno za slepe in slabovidne. Pri tem bodo udeleženci usvojili, kako priti do zgodbe preko abstraktnega slikanja ter kako ustvariti otipljivo sliko skozi praktični del slikanja s prstno barvo in peskom. Slikanje na abstrakten način s teksturo peska je način ustvarjanja, pri katerem lahko umetnost približamo tudi tistim, ki je ne morejo doživeti skozi vid, lahko pa jo doživijo preko dotika. Pesek je naravni gradnik, ki skozi prste umetnika prenaša energijo na platno in ta naprej do sočloveka. Ustvarjali bodo z umetnikom Rajkom Požarjem. Delavnica je brezplačna. 

Razstava avtorskih del – Jakob Freeland

V avli Mladinskega centra Brežice je meseca maja izobešena razstava avtorskih del Jakoba Freelanda z naslovom POSPLOŠEVANJE ŽIVLJENJA NA DVA ELEMENTA (predstavitev serije 1). Razstava bo na voljo za ogled en mesec.

Vabljeni!