Šport

Maribor v pričakovanju Olimpijskega festivala evropske mladine

4. 7. 2023 avtor: Uredništvo
OFEM, Olimpijski festival evropske mladine

Maribor bo med 23. in 29. julijem zaživel v športnem duhu Olimpijskega festivala evropske mladine, ki predstavlja največji večpanožni športni dogodek v zgodovini države. Festival je za mlade športnike (14-18 let) izjemna priložnost, hkrati pa omogoča povezovanje športa, kulture in narodov.

Za mlade športnike je Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) prvo srečanje z olimpizmom in priložnost za nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijskih iger. Prav tako festival v olimpijskem duhu spodbuja športnike in druge udeležence k načelom poštene igre, strpnosti in prijateljstva. Maribor, mesto s športnim srcem, bo OFEM 2023 gostil med 23. in 29. julijem 2023. Na dogodku pričakujejo 3.600 udeležencev iz 48 držav, športniki pa se bodo pomerili kar v enajstih panogah.

V sklopu OFEM bo na 13 prizoriščih v mestu in okolici na sporedu skupno 123 tekem v 11 panogah, na katerih se bodo najboljši mladi športniki iz 48 držav evropskega kontinenta potegovali za kar 742 odličij. Od 11 panog bodo tri športne panoge prvič na tekmovalnem sporedu Olimpijskega festivala evropske mladine. To so gorsko kolesarstvo, košarka 3 na 3 in rolkanje. #TeamSlovenia bo imela na OFEM predstavnike v vseh panogah in bo tako štela največ članov do sedaj. Ti se bodo širši javnosti uradno predstavili dva dni pred začetkom Festivala, in sicer na Predstavitvi reprezentance, ki bo potekala na Trgu svobode v Mariboru v petek, 21. junija ob 20 uri.

Več o športnih panogah, v katerih bodo tekmovali mladi športniki, prizoriščih in festivalom samem lahko preberete na njihovi spletni strani ali na njihovih družbenih omrežjih.

Obišči OFEM in spremljaj ter spodbujaj mlade športnike iz celotne Evrope!

Vir: OFEM 2023