Angažiraj se / Zabava in prosti čas

Maturantska ulična četvorka – Na zabavo s trezno glavo!

17. 5. 2019 avtor: Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija – Youth Network No Excuse Slovenia

Maturanti bodo danes točno opoldne znova zaplesali četvorko na ulicah slovenskih mest in se tako poslovili od srednješolskih klopi.

Ministrstvo za zdravje skupaj z državnimi institucijami in nevladnimi organizacijami spodbuja mlade k zreli zabavi, kreativnosti in ustvarjanju dobrih spominov brez pitja alkohola in uporabe drugih psihoaktivnih snovi.

Maturantska ulična četvorka je tradicionalni plesni dogodek, s katerim se dijaki poslovijo od srednješolskih klopi ter simbolno vstopijo v svet odraslih. Ministrstvo za zdravje, državne in strokovne institucije (inšpektorati – zdravstveni in tržni, NIJZ, Policija) in nevladne organizacije –  DrogArt in Brez izgovora Slovenija, bodo ulične četvorke spremljali po vsej Sloveniji ter mlade tudi letos spodbujali, naj se zabavajo na zrel način, brez alkohola, odločno pa naj zavrnejo uporabo prepovedanih psihoaktivnih snovi. Apelirati želijo tudi na širšo civilno družbo, starše, pedagoške delavce in gostince, naj mladim predajo sporočilo o zdravem načinu preživljanja posebnih in veselih dogodkov.

Na facebook strani Slovenija piha 0,0 osveščajo o škodljivih posledicah pitja alkohola, ki zmanjšuje kakovost življenja tako za tiste, ki ga uživajo, kot tudi za njihove bližnje. Ob tem dogodku mlade in starše vabijo, da spremljajo facebook stran tudi v času ulične četvorke, kjer bodo objavljali zanimive utrinke dogajanja,  objave pa delijo in prispevajo tudi sami.

Vsem maturantom in maturantkam želijo uspešen zaključek šolanja, na ulični četvorki pa vesel dan v gibanju in plesu, poln zdrave zabave. Želijo, da mladi svojo mladostno energijo usmerjajo v pozitivne stvari in da v življenju uživajo po pameti. Na zabavo s trezno glavo!

Maturantske ulične četvorke
Maturantje bodo zaplesali po ulicah in trgih naslednjih slovenskih mest: Ljubljana – (Maturantska Parada), Litija, Kočevje, Novo mesto, Črnomelj, Šentjernej, Mirna, Sevnica, Nova Gorica, Tolmin, Ajdovščina, Postojna, Sežana, Idrija, Murska Sobota, Sl. Konjice, Lendava, Ptuj.