Organizacije za mlade

MCC hostel ponovno postal Naj mladinsko prenočišče

26. 10. 2020 avtor: Celjski mladinski center

Ob koncu poletja se je strokovna komisija akcije »Moja dežela – lepa in gostoljubna« odločila, da nagrado za Naj mladinsko prenočišče prejme MCC Hostel, ki ga upravlja Celjski mladinski center. MCC Hostel je tako že drugo leto zapored postal Naj mladinsko prenočišče.

Natečaj, ki je vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov in hostlov, sedaj že 29. leto zapored organizira Turistična zveza Slovenija. Na natečaju je sodelovalo 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, 7 »youth hostlov«, 19 kampov in glampingov ter 16 tematskih poti. Namen projekta je spodbujati in ozaveščati ljudi, da urejajo svoje bivalno okolje. MCC Hostel je tako kot leto poprej prejel nagrado za Naj mladinsko prenočišče, sledite pa mu Hostel Pekarna Maribor in Youth Hostel Proteus Postojna. Po mnenju strokovne komisije MCC Hostel nudi kakovostno ponudbo in namestitve, ima urejeno okolico ter nudi vse ostale informacije gostom. MCC Hostel prav tako odlično sodeluje z lokalnimi institucijami in je povezano z drugimi trstičnimi objekti v regiji.

Letošnja podelitev priznanj bi morala potekati v okviru prireditve Dnevi slovenskega turizma 2020 v Laškem, vendar so dogodek zaradi trenutnih razmer predstavili na Televiziji Planet TV. 

Več o natečaju in rezultatih si lahko preberete na spletni strani Turistične zveze Slovenije.

Vir: Mladinski center Celje