Organizacije za mlade

MCC ponudil pomoč pri učenju in vabi k anketnemu vprašalniku “Mladi in mediji”

19. 11. 2020 avtor: Celjski mladinski center

Celjski mladinski center je v času korona krize ponovno priskočil na pomoč. V sodelovanju z Mestno občino Celje je ponudil pomoč pri učenju ter varstvo za otroke zdravstvenih delavcev Splošne bolnišnice Celje in Zdravstvenega doma CeljeV mesecu oktobru pa so v sodelovanju s Klubom študentov občine Celje in Mladinskim svetom Celje začeli s projektom »Mladi in mediji«.

Celjski mladinski center je ponudil pomoč pri šolskih obveznostih za otroke med 1. in 5. razredom osnovne šole in krajše varstvo. Učna pomoč in varstvo potekata vsak dan med tednom, in sicer od 7.00 do 15.30 ure v prostorih Celjskega mladinskega centra, otroci pa v času varstva prejmejo tudi toplo malico in kosilo za katerega poskrbi Splošna Bolnišnica Celje.

V ta namen Celjski mladinski center išče še dodatne prostovoljce z izkušnjami pri delu z otroki, ki bi s svojim znanjem pripomogli pri učnem procesu udeleženih otrok. Vabljeni vsi, ki se želijo pridružiti akciji, da kontaktirajo programsko vodjo Celjskega mladinskega centra, Sento Jevšenak na: senta.jevsenak@mc-celje.si ali na telefonsko številko 031 374 648. 

V mesecu oktobru pa je Celjski mladinski center v sodelovanju s Klubom študentov občine Celje in Mladinskim svetom Celje začel s projektom »Mladi in mediji«. Skupaj s skupino srednješolcev in študentov so  pripravili vsebine za anketne vprašalnike, saj se jim zdi zelo pomembno, da mladi izrazijo svoje želje in potrebe na tem področju, njihove odgovore pa bodo upoštevali pri njihovem nadaljnjem raziskovanju, kjer bodo izpostavili problematiko na tem področju in jo skupaj z mladimi, ki sodelujejo pri tem projektu, predstavili ob srečanju z lokalnimi odločevalci.

Ker odgovore zbirajo do konca leta 2020, vas lepo prosijo, da vprašalnik posredujete v najkrajšem možnem času.

Spletni vprašalnika za dijake najdete tukaj.  

Spletni vprašalnika za študente najdete tukaj

Več informacij o projektu Mladi in mediji najdete tukaj.  

Vir: Celjski mladinski center