Aktivno državljanstvo / Vključenost

Mednarodna konferenca o anticiganizmu

12. 6. 2019 avtor: Združenje EPEKA

Združenje EPEKA, socialno podjetje kot koordinator mednarodnega Erasmus+ KA2 projekta Evropski mladi proti anticiganizmu (EMPA), prireja zaključno mednarodno konferenco partnerskega konzorcija, v kateri bodo sodelovali partnerji iz Italije, Bolgarije, Nizozemske in Hrvaške in gostje iz Avstrije, Črne Gore, Češke, Srbije in Albanije.

Konferenca, ki se bo 20. junija 2019 ob 9.00 odvila na Romski postaji v Mariboru, je namenjena predstavitvi rezultatov projekta in bodo s strani konzorcija predstavljene temeljne značilnosti EMPA, procesi, s katerimi so prišli do rezultatov, analiza implementacije modulov v okviru usposabljanja in možnosti prenosa v druge organizacije in na sorodna področja.

Drugi udeleženci bodo predstavili svoje projekte in rezultate, ki obravnavajo ogrožene skupine ali delo z njimi. Konferenca bo pospremljena s kulturnim programom, vsebovala bo premiero kratkega filma Evropski mladi proti anticiganizmu. Pričakovana udeležba je 10 strokovnjakov oz. govorcev in preko 50 poslušalcev.

Na konferenco ste vabljeni mladinski delavci, predstavniki organizacij, ki delajo z Romi, predstavniki javnih institucij, izobraževalnih in drugih organizacij, odločevalci, strokovnjaki in mediji.

Obvezne predhodne prijave na konferenco sprejemajo na tej povezavi

Za dodatne informacije kontaktirajte na epeka@epeka.si

Dogodek sofinancira program Evropske unije Erasmus+ s strani nacionalne agencije MOVIT programa Erasmus+: Mladi v akciji.

Dodatne informacije o dogodku si poglejte na spletu ali na Facebooku.