Šport

Mednarodni športni dan Mladinskega kluba “Garaža”

29. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Jesen je spet tukaj, z njo pa je Zavod manipura v Mladinskem klubu Garaža ponovno pripravili športno informativni dan za lokalne mlade ter za udeležence programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota iz šestih različnih držav.

Gre za dogodek nekomercialne narave, namenjen spodbujanju povezovanja preko športa. Hkrati mladi dobijo koristne informacije o mednarodnih prostovoljskih priložnostih, na interaktiven način spoznajo delovanje nekaterih institucij, ki lahko v prihodnosti pomenijo njihovo poklicno izbiro ter se preizkusijo v športnih in sprostitvenih panogah, ki so med mladimi sicer malo manj pogosta izbira.

Športni dan se je odvijal v mladinskem centru ter na dvorišču sosedov – NATO centra odličnosti za gorsko bojevanje. Za mlade so skupaj s Slovensko vojsko, Policijsko postajo Radovljica, Gorsko reševalno službo iz Radovljice, lokostrelskim društvom, joga društvom in društvom za terapijo z glasbo organizirali osem različnih delavnic, ki so bile med mladimi z zanimanjem sprejete.

Na delavnici mladinskega kluba so mlade na interaktiven način seznanili s programoma Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota in sicer predvsem program mednarodnega prostovoljstva, ki predstavlja eno njihovih glavnih dejavnosti. Ekipa devetih prostovoljcev iz šestih različnih držav, ki trenutno opravlja svoje prostovoljno delo, je sodelovala pri pripravah na dogodek, skrbela za logistiko in podporo izvajalcem delavnic ter seveda z veseljem delila svoje zgodbe o neposrednih izkušnjah in pomenu prostovoljstva zanje in za lokalno prebivalstvo.

Utrinke z delavnic si lahko ogledate na njihovem Facebook profilu in na spletni strani.

Vir in foto: Zavod Manipura