Zakonodaja in finance

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

10. 11. 2022 avtor: Uredništvo

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah, ki bo potekal med 14. in 18. novembrom, je svetovno priznan dogodek, ki strokovnjakom za boj proti prevaram in širši javnosti ponuja priložnost, da se združijo in si ogledajo, kako daljnosežne so lahko posledice prevar. Javnost spodbuja naj proaktivno prevzame korake za zmanjšanje vpliva prevar s spodbujanjem ozaveščenosti in izobraževanja o boju proti prevaram.

V okviru Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah v organizaciji Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru izvajajo raziskavo o stališčih študentov ter študentsko anketo na temo “Dojemanje prevar in korupcije ter kriteriji določanja (proti)koruptivnega vedenja študentov v Sloveniji“. Rezultate bodo predstavili javnosti na otvoritveni slovesnosti. Anketo najdete tukaj.

V času med 12. in 18. 11 se bodo odvijale tudi različne aktivnosti namenjene osvetlitvi problematike – predavanja, webinarji, študentska tekmovanja. Celoten program najdete tukaj.

Pri so-organizaciji Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah sodeluje tudi Urad RS za mladino. Tako kot v preteklih letih, bo tudi letošnji Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Vir: Urad RS za mladino