Digitalizacija

Meet and Code 2020 za krepitev digitalnih veščin mladih

3. 8. 2020 avtor: Zavod MISSS

Meet and Code je pobuda, ki z namenom zagotavljanja dostopa do veščin kodiranja in digitalnih veščin za naslednjo generacijo mladih Evropejcev, podpira lokalne nevladne in neprofitne organizacije po vsej Evropi.

Imate idejo za izvedbo spletnega dogodka kodiranja za otroke in mlade med 8 in 24 letom starosti? Registrirajte svojo organizacijo, prijavite dogodek in prejmite 400 EUR nepovratnih sredstev za njegovo izvedbo. Letos vas čaka kar 2 meseca dogodkov kodiranja, ki bodo potekali med 1.9. in 31.10.2020. Prav tako bodo vsi dogodki potekali preko spletaRok za prijavo je 10. 9. 2020.

Za več informacij o pripravi dogodkov obiščite Knjižnico idej, v pomoč vam je lahko tudi kratek Vodnik o pripravi webinarjev in vodnik Kako pripraviti virtualen dogodek Meet and Code? 

Nagradni natečaj za najbolj kreativne ideje dogodkov

Tudi letos lahko sodelujete v nagradnem natečaju Award 2020, ki nagrajuje najbolj kreativne ideje dogodkov. Cilj je nagraditii najbolj inovativne ideje za dogodke, ki jih nevladne in neprofitne organizacije prijavijo, da bi mlade navdušili za kodiranje. Zmagovalci bodo prejeli 2000 evrov nagrade. Več

Vir in foto: MISSS – Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije