Izobraževanje / Neformalno izobraževanje

MEPI delavnica

16. 12. 2020 avtor: MEPI – Mednarodno priznanje za mlade

Taja Bregant je že od samega začetka aktivna udeleženka projekta Pridobim, predam – Izmenjevalnica znanja, ki ga izvaja Zavod MEPI – Mednarodno priznanje za mlade. Projekt je namenjen pridobivanju novih znanj in veščin ter predaji novo usvojenega znanja med vrstnike.

Taja se je udeležila vsake intenzivne delavnice do sedaj in prav tako izvedla delavnico za svoje vrstnike, na temo doseganje ciljev. Z drugimi mladimi želi deliti svojo izkušnjo v projektu: »V sredo, 18. novembra, sem se udeležila vodene spletne delavnice o zdravem življenjskem slogu, ki se je odvila v sklopu projekta “Izmenjevalnica znanja”. Delavnico je vodil Anže Jert, ki je specialist in globok entuziast za zdravo življenje in kaj vse lahko naredimo sami, da smo zdravi, še posebej v teh časih, ki jih večinoma preživljamo doma.

Delavnica je bila sestavljena iz 4 glavnih delov: Spanje, prehrana, telovadba in stres. Predavatelj je predstavil, kako ti dejavniki vplivajo na naše zdravje in počutje. Všeč mi je bila sama struktura predavanja, saj je bilo vse zelo sistematično in sem tako enostavno sledila in razumela predstavljeno.

Sama se že dosti zanimam za zdrav življenjski slog, zato mi je bila ta delavnica zelo priročna in mi je poglobila moje razumevanje teh tem še bolj. V sklopu delavnice smo se dosti pogovarjali o raznih mitih in neresnicah o zdravem življenjskem slogu, še posebej na področju prehrane in spanja, kot na primer vpliv posameznih prehranskih skupin na naše spanje in razne nove tehnike dihanja, s katerimi se lahko bolj pomirimo in zberemo v stresnih situacijah. Menim, da je znanje o tem lahko koristno za vsakega izmed nas.

V prihodnosti so na sporedu še druge spletne delavnice. Naslednja je na vrsti že v sredo, 16. decembra, kjer se bomo s Katjo Bizjak pogovarjali o timskem delu, pogledali kakšna je razlika med teamom in skupino. Če te zanima, kakšna je tvoja vloga, ko delaš v team-u in kako izvesti team-building za tvoje sošolce ali kakšno drugo skupino, ti svetujem, da se udeležiš delavnice ter pridobiš koristna znanja.

Vsi tisti, ki se radi učijo in pridobivajo nova znanja, in jim koristijo tudi veščine izvajanja delavnic za druge, se naj pridružijo Izmenjevalnici znanja! Upam, da se kmalu vidimo na kateri od delavnic.«

Tudi ekipa Izmenjevalnice znanja upa, da se jim kmalu pridružiš!

Prijavi se na naslednjo izmenjevalnico znanja tukaj.

Za več informacij  klikni tukaj.

Za dodatna vprašanja so ti na voljo na mailu: tea@mepi.info.

PRIDI, PRIDOBI in PREDAJ!

Vir: Zavod MEPI