Zabava in prosti čas

Mesec brezskrbnih doživetij

16. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Kot vsako leto, so tudi letos v MDC Blok po zaključku aktualne šolske sezone s poletnim počitniškim programom poskrbeli, da mladim ni bilo dolgčas. Skupaj so se namreč podali na kar mesec dni dolgo počitniško zabavo, polno raznovrstnih aktivnosti, potepanj in dobre družbe.

V  20 dneh so se dodobra izurili v odbojki na mivki, osvojili klasični tris blokove planinske transverzale, z vrhovi na Sv. AndrejuKrižni Gori in Lubniku ter se namakali tako v morski vodi Strunjanskega zaliva kot sladki kranjskega odprtega bazena. Manjkalo ni niti adrenalinsko-avanturističnih podvigov, saj so obiskali trampolin park v Ljubljani, pustolovski park na Straži pri Bledu ter preživeli paintball spopad v gozdovih domačega kraja.

Družili so se tudi z udeleženci ostalih bližnjih mladinskih centrov, s katerimi jih poleg prijateljstev veže tudi skupni Erasmus+ projekt Kids in action na športnem pikniku. Za glasbeno poslastico meseca je poskrbel glasbeni učitelj Jaka Strajnar z noro cajon delavnico Pri Rdeči Ostrigi. Pred poletnim oddihom pa smo nepozabno mesečno druženje zaključili s “SUP” piknikom na Zbiljskem jezeru.

Vir in foto: Mladinski dnevni center BLOK