Zaposlovanje

Milijarderji v vesolju

15. 1. 2021 avtor: Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih – Mladi Plus

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, predstavljajo novo epizodo njihovega podkasta Nehvaležni skeptiki, v kateri so se posvetili, poenostavljeno povedano, – milijarderjem v vesolju.

S pomočjo zgodbe o Jeffu Bezosu, najbogatejšem človeku na Zemlji (ter v vesolju, kamor pogosto pogleduje in stremi tudi sam), se v sindikatu sprašujejo, ali res vsakdo lahko postane milijonar oziroma milijarder? Je pri tem še vedno ključen posameznikov predhodni status v družbi, finančno zaledje njegove družine in morebitno bogastvo, ki ga podeduje? Ozrejo se na Bezosovo otroštvo ter na to, kako je postal človek, kot ga poznamo danes. Kaj je bilo za to potrebno in kakšne »življenjske nasvete« lahko ponudi Jeff? Je njegov vzpon res plod posameznikove genialnosti ali bolj posledica sistema, ki pove veliko o privilegijih elit, družbeni, ekonomski ipd. neenakosti, neenakomerni porazdelitvi družbene moči in o dejstvu, da je denar tudi v resnici sveta vladar?

Sveži epizodi podkasta Nehvaležni skeptiki + njegovi novi rubriki Sindi svetuje je mogoče prisluhniti tukaj. Vse druge epizode podkasta Nehvaležni skeptiki pa so dostopne na tej povezavi.

Vir: Sindikat Mladi plus