Aktivno državljanstvo

Ministrica dr. Simona Kustec na obisku v Mladinskem centru Ormož

12. 7. 2021 avtor: Mladinski center Ormož

V okviru vladnega obiska Podravja, se je dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport v Mladinskem centru Ormož sestala s poslanko Mojco Žnidarič, županom Danijelom Vrbnjakom in predstavniki šolstva na ormoškem: Tatjano Petek, Klavdijo Zorjan Škorjanec in Aleksandrom Štermanom. Sestanek sta gostili Viki Ivanuša, direktorica Ljudske univerze Ormož in Tjaša Šnajder, predstavnica mladinskega centra.

»Namen današnjega obiska je jasen glas in sporočilo, da smo prišli pomagat pri nadaljnjem razvoju celotne regije in posameznih krajev,« je povedala ministrica. Ter dodala, da regija potrebuje pomoč in podporo predvsem pri infrastrukturi, sofinanciranju obnov ali novogradenj vrtcev, šol, športne infrastrukture ter podporo novim vsebinam v izobraževalnih programih. Poudarila je tudi pomen sistemske podpore delovanju ljudskih univerz, za katero so se ljudske univerze borile zadnjih 30 let.

V Mladinskem centru Ormož so se priložnosti, da se sestanejo z ministrico zelo razveselili in pozdravljajo priložnost za vzpostavljanje dialoga z mladimi. Ministrici so predstavili mladinski program, pogovor pa je potekal tudi o podpori mladinskemu sektorju v bodoče.

Povezava do prispevka KTV Ormož.