Zabava in prosti čas

MJUZIK BATTLE v Celjskem mladinskem centru

30. 3. 2023 avtor: Celjski mladinski center

V Celjskem mladinskem centru se je v petek, 24. 3., odvil pravi ”Mjuzik battle”. Celjski mladinski center je februarja objavil natečaj za mlade, nadobudne glasbenike, ki je bil odprt do 6. marca. Namen natečaja je bil dati mladim, neuveljavljenim skupinam oz. glasbenikom priložnost, da se predstavijo širši množici.

Izmed vseh prijavljenih so izbrali štiri, ki so se 24. marca pomerili na odru MCC-ja. Nastopili so Cherry Flavoured, skupina štirih mladih glasbenikov, ki svojo glasbo opisujejo kot približek funk rocku, z vključki klasičnega rock n’ rolla, bluesa in indie rocka. Love Charade, ki uživajo v preigravanju različnih priredb, ustvarjanju avtorskih komadov in deljenju zvočnega onesnaževanja z vsemi, ki bi nam radi prisluhnili. Sex Dolls, ki se opisujejo kot energični trio iz Koroške in igrajo Rock alternativo z pridihom Punka, Funka & Rock’n’rolla. In Sara Doberšek, ki pravi da ji glasba polepša vsakdan in si brez nje življenja sploh ne prestavlja.

Po tem, ko so se vsi nastopajoči predstavili z 20-minutnim nastopom, so člani strokovne komisije in publika izglasovali zmagovalca, ki bo nastopil na festivalu urbanih kultur, ki ga organizira Celjski mladinski center FUL FESTU, 26. 8. 2023! Zmagovalci pa so Cherry Flavoured! Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Celjski mladinski center bo tudi ostalim udeležencem zagotovil nastop na njihovem odru kot predskupina že uveljavljenim bendom. Tako bomo band Love Charade lahko slišali že 14. aprila, ko bodo ogrevali oder za odlične Batista Cadillac!