Organizacije za mlade

MKC Maribor izdal javni razpis za projekte na območju Kulturnega centra Pekarna

18. 3. 2021 avtor: MKC Maribor

Že tretje leto zapored je Mladinski kulturni center Maribor objavil javni poziv za prijavo prireditev oziroma projektov na področju mladinskega dela, kulture in družbe za območje Kulturnega centra Pekarna v času dogodkov namenjenih 27. obletnici KC Pekarna, ki se bodo odvili v letu 2021.

Namen poziva je v KCP omogočiti, različnim kulturnim organizacijam, raziskovalnim, družbeno-kritično umetnostnim in (sub)kulturnim organizacijam, na lokalni, regionalni in mednarodni ravni dejavnosti na področju mladine, kulture in družbe, sofinanciranje ustvarjanja mladinskih projektov in dogodkov za mlade, kulturno-umetniških projektov in družbeno kritičnih projektov. Pri tem bo dodaten poudarek predvsem na sodelovanju mladih, saj bodo vsi predlogi, kjer bodo pri zasnovi in izvedbi dogodkov aktivno sodelovali mladi, dobili dodatne točke in tako imeli prednost pred ostalimi prijavami.

Cilj poziva je spodbujanje razvoja in prepoznavnosti KCP, kot del Maribora, del, ki je inovativen, drugačen, prebuditi inovativne pristope še neuveljavljenih umetnikov, kot tudi že prepoznanih, hkrati pa na vseh ravneh povečati razvoj alternativne scene v Mariboru, predvsem pa  podpreti kvalitetno in javno dostopno  ustvarjanje, povezovanje in izvajanje neodvisnih kulturnih dejavnosti, mladinskih dejavnosti, družbenih dejavnosti kot so:

Poziv bo omogočil sofinanciranje 11 projektom, v skupni vrednosti 4.400€. Dogodek/projekt se mora izvesti v času Festival KC Pekarna 2021 namenjenemu 27. obletnici KCP. Festival se bo izvajal tako podnevi, kot zvečer in bo potekal od 16. do 19. 6. 2021 (v primeru slabega vremena ali strogih covid-19 omejitev bo določen nadomestni termin, predvidoma prvi vikend v septembru). Čez dan bo program namenjen delavnicam, pogovorom, okroglim mizam, nastop glasbenih skupin, DJ-em ali jamming sessions. Večerni del pa filmskim večerom, koncertom na različnih prizoriščih in na prostem. 

Bolj podrobne informacije in sam razpis je objavljen na spletni strani MKC Maribor ter na oglasni deski MKC Maribor.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor