Zabava in prosti čas

Mlada parada ponovno povezala mlade

10. 5. 2024 avtor: Zavod KŠM Tolmin
mladi

V soboto, 4. maja, je Tolmin preplavila energija mladih na dogodku Tržnica mladinskih organizacij na Mladi paradi 2024.

Na dogodku smo obiskovalce pozdravili s friko, zabavnimi igrami, različnimi izzivi, kolesom sreče in še mnogimi drugimi zanimivimi stvarmi, ki jih je pripravilo kar 14 sodelujočih mladinskih organizacij, ki delujejo v naši občini.

Na stojnicah so svoje aktivnosti, poslanstvo, projekte in dogodke predstavljali: Klub tolminskih študentov, Mladinski svet občine Tolmin, Rod Puntarjev Tolmin, ŠKTD Tantadruj, ŠKTD Lom, Društvo podeželske mladine Primorska, ŠKD UČE, PGD Tolmin – sekcija mladih, Mladina KŠM Tolmin. Prvič pa smo k sodelovanju povabili tudi Mladinski svet Slovenije, s katerimi bomo letos sodelovali v okviru priprave nove strategije za mlade v občini Tolmin, pa DrogArt, ter dva kluba študentov; ajdovskega in sežanskega.

Za super vzdušje so poskrbeli lokalni raper Iaria & Sami domači, en in edini Adi Smolar, plesna skupina Artfit studio, Pihalni orkester Tolmin, Društvo podeželske mladine pa je poskrbelo za izvedbo kmečkih iger, v katerih so se pomerile sodelujoče mladinske organizacije.

Pravijo, da je maj raj. In to je nesporno držalo na dogodku, ki smo ga v celoti zastavili in izvedli mladi. Dober program in mladostna energija pa sta na dogodek pritegnila veliko obiskovalcev, ki so s številčnim obiskom podprli aktivnost mladih.