Kultura / Zabava in prosti čas

Mlada parada povezala mlade in mlade po srcu

16. 5. 2023 avtor: Zavod KŠM Tolmin
mlada parada

Mesec april smo v Tolminu zaključili s težko pričakovano Mlado parado, ki je povezala mlade in mlade po srcu. Mladinske organizacije v občini Tolmin s Klub tolminskih študentov in Mladinskim svetom občine Tolmin na čelu, so poskrbele za pestro paleto dogodkov, ki so se odvijali med 28. in 30. 4. 2023. V treh dneh so se zvrstili športni turnirji v nogometu, košarki, odbojki, badmintonu in pikadu, pa jam session, standup večer, pub kviz, ter dva koncertna večera.

Na prvem poimenovanem Mlada rokada so nastopili mladi bandi; TamburaTeam, Shaun Banks, The tree man band, Pižoni, Uninvited, ki so se potegovali za nastop na festivalu Gora Rocka na drugem pa so nastopili Jet Black Diamonds, Slon in sadež, MRFY, Denis & Denis, RotorMotor.

Nedeljsko popoldne pred zaključnim koncertom je pred Tropikano potekala Tržnica mladinskih organizacij, na kateri so se predstavljale in med seboj družile mladinske organizacije, ki delujejo v občini Tolmin.

Na tržnici ste se lahko sprehodili med stojnicami Kluba tolminskih študentov, Mladine KŠM Tolmin, Mladinskega sveta občine Tolmin, Roda puntarjev Tolmin, ŠKTD Tantadruj, ŠKTD Lom, ŠKD Uče, FD Ivan Laharnar, ŠD Kuk Dolenja Trebuša, PGD Tolmin – sekcija mladih, predstavniki Centra MINK Tolmin in Društvo podeželske mladine Primorska. Dogajanje so popestrile tudi kmečke igre, nastop Folklorne skupine Ivan Laharnar s Šentviške Planote in navijaška skupina Twist.

Poleg odličnega programa, v katerem se je kaj našlo prav za vsakega, je najpomembnejše to, da je to bil dogodek, ki je bil organiziran s strani mladih za mlade in se je dotaknil in povezal res veliko število mladih v občini Tolmin in širše.