Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Mladi in moč njihovega glasu

25. 3. 2024 avtor: Celjski mladinski center
mladi na dogodku

V torek, 19. marca 2024, smo v dvorani MCC preživeli navdihujočo uro v družbi izjemnih mladih gostov – Vida Botolina, vrhunskega mladega atleta, in Gašperja Hlupiča, bobnarja priljubljene skupine LPS. Dogodek, ki ga je organizirala Informacijska točka Europe Direct Savinjska pod okriljem Celjskega mladinskega centra, je osvetlil, kako pomembno je, da tudi mladi aktivno prispevamo k oblikovanju naše prihodnosti.

Razpravljali smo o pomenu naših glasov, o moči aktivnega državljanstva in o tem, kako lahko vsak izmed nas soustvarja spremembe v družbi. Gosta sta delila svoje zgodbe, izkušnje in vpoglede o vplivu EU na njuni življenji, športu, glasbi in o tem, kako lahko mladi s svojim delovanjem spodbujajo pozitivne družbene spremembe.

Dogodek je poudaril, da demokracija zahteva aktivno sodelovanje državljanov, še posebej mladih, katerih angažma krepi demokratične procese in zagotavlja, da so odločitve, ki se sprejemajo, bolj verodostojne in odražajo širši krog mnenj. Udeleženci so bili spodbujeni, da ne podcenjujejo vpliva svojega glasu in da aktivno sodelujejo v političnem življenju, s čimer prispevajo k oblikovanju prihodnosti družbe.

Če ključno sporočilo pogovora povzamemo na kratko: Vaš glas šteje! Ne podcenjujte moči svojega glasu in bodite gonilna sila sprememb, ki jih želite videti v svetu.

Pogovor je bil zaključen z besedami, da je demokracija kot sledenje GPS-u – brez našega aktivnega sodelovanja in odzivanja na spremembe lahko hitro zaidemo s prave poti. Naj foto utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Dogodek je delno financirala EU.