Organizacije za mlade / Zdravje

Mladi mamo maske čez nos

5. 1. 2021 avtor: Šaleški študentski klub

Šaleški študentski klub deluje že vse od leta 1957. Svojim članom, tako študentom kot dijakom, nudi možnost izobraževanja, zabave, rekreacije, priložnosti za kulturno in umetniško udejstvovanje in socialne projekte, s katerimi klub priskoči na pomoč socialno ogroženim dijakom in študentom ter njihovim družinam.

Poleg vsega tega pa študentski klub ponuja tudi možnost pridobivanja delovnih izkušenj na področju organizacije projektov, promocije, administracije, grafičnega oblikovanja in vodenja. V soju teh posebnih razmer, pa Šaleški študentski klub prevzema iniciativo za spodbujanje mladih k pravilnemu in zavzetemu nošenju mask.

S projektom Mamo maske čez nos kličejo k odgovornemu ravnanju v času epidemije. To počnejo z željo, da se stvari čimprej vrnejo v normalno stanje – a hkrati zavedanjem, da se moramo z novo normalo – vsaj za zdaj, čimprej sprijazniti in vodilom ”Če nam ni mar, komu bo?”. V sklopu iniciative so brezplačne maske z ozaveščevalnim potiskom poslali vsem svojim članom, prav tako pa omogočili naročilo le-teh mladim s stalnim prebivališčem v Velenju. Do konca leta so razdelili že več kot 800 mask. Z ekipo upajo, da jo bodo vsi prejemniki ponosno nosili in tako vse okrog sebe opozarjali na pravilno nošenje (čez nos!). 

Podporniki iniciative so Mestna občine VelenjeMladinski svet VelenjeMladinski center Velenje in Zavod eMCe plac.

Vir: Šaleški študentski klub