Mobilnost mladih

Mladi o ekologiji

26. 5. 2022 avtor: Mladinski center Dravinjske doline
Mladi o ekologiji

Erasmus+ z leti postaja vse bolj popularna izbira mladih za udeležitev raznih izmenjav in usposabljanj, čemur pa v Dravinjski dolini niso izjema.

Proti koncu aprila se je pet predstavnikov in predstavnic Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD) odpravilo na mladinsko izmenjavo »Get eco, Stay friendly«, ki je v sklopu programa Erasmus+ potekala v Litvi. Tako so se Nina Kovačič, Neli Jerot, Nik Škorjanc, Rok Hribernik in Eva Vovk, skupaj z mladimi iz petih drugih evropskih držav, ukvarjali s še kako aktualno tematiko klimatskih sprememb in okoljevarstva. Udeleženci in udeleženke so se preko raznih aktivnosti seznanili z ekološko prakso posameznih držav in njihovo problematiko. Razpravljali so o potencialnih rešitvah ter kako lahko vsak izmed nas, kot posameznik, živi okolju bolj prijazno življenje. V prostih dneh pa so zaužili tudi kanček litvanske narave ter pomagali lokalni skupnosti pri izdelavi vrta in čiščenju opuščene posesti.

Udeleženka izmenjave, Eva, je dodala: »Kljub temu, da je projekt trajal le dober teden, smo ga zapustili z obilico novega znanja, svežimi idejami, pozitivnimi spomini in novimi prijateljstvi.«

Ob vrnitvi v Slovenijo pa so se v sklopu zaključne dejavnosti mladinske izmenjave pridružili na delavnicah šivanja, ki jih je MCDD izvajal v pomladnih mesecih. Z ostalimi udeleženkami delavnice so šivali okolju prijazne vrečke za sadje.

Vse stroške udeležbe je pokril program Evropske komisije Erasmus+. Če vas zanima udeležba na projektih Erasmus+ v prihodnosti, pokličite na telefonsko številko 051 308 500.