Aktivno državljanstvo / Podjetništvo

Mladi podjetniki na Primorskem

19. 11. 2018 avtor: Uredništvo

Primorski tehnološki park je pričel z izvajanjem projekta Mladi podjetniki, v okviru katerega bo 17 mladih do 29. leta, prijavljenih na Zavod za zaposlovanje, pridobilo subvencije za samozaposlitev in znanja za suveren vstop v podjetništvo. Na dvanajstih brezplačnih delavnicah bodo spoznavali podjetništvo in oblikovali svoje produkte ter poslovni načrt. Ob pomoči individualnega mentorstva bodo odprli svoja podjetja, po zaključenem usposabljanju pa prejeli 5000 evrov subvencije za zagon lastnega podjetja. 

Projekt Mladi podjetnik se v Primorskem tehnološkem parku letos izvaja drugič. Po prvem ciklu projekta je maja letos podjetja odprlo vseh devet udeležencev.

O projektu Mladi podjetniki 

Projekt Mladi podjetniki 2017-2019 se zavzema za spodbujanje podjetniške aktivnosti med mladimi s subvencijo v višini 5.000 evrov. Projekt razpisuje  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz  Evropskega socialnega sklada. Vodilni partner projekta je  Tehnološki park Ljubljana, sodelujejo pa tudi Center poslovne odličnosti Ekonomske fakulteteGospodarska zbornica SlovenijePrimorski tehnološki park in Zavod mladi podjetnik, ki že vrsto let celovito in uspešno pomagajo mladim na poti do njihovih zaposlitev in samostojnih podjetniških poti. Gre za program, ki bo mladim brezposelnim omogočil pridobitev celovitega in v prakso usmerjenega znanja za uspešen zagon svojega lastnega posla/podjetja.

Spremljaj stran Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ne zamudi novih priložnosti za mlade podjetnike. 

Več