Zdravje

Mladi so županji Mestne občine Ptuj virtualno predstavili akcijski načrt

27. 11. 2020 avtor: Zavod VOZIM

Septembra se je v Mestnem kinu Ptuj v sklopu iniciative Heroji furajo v pižamah odvil posvet mladih in lokalnih odločevalcev, kjer so mladi spoznali problematiko pitja alkohola in vožnje pod vplivom alkohola.

Vso pridobljeno znanje so v praktičnem delu dogodka uporabili za kreiranje rešitev in predlogov lokalni skupnosti, vse z namenom zmanjšanja pitja alkohola med mladimi in voženj pod vplivom alkohola. Ključne predloge in ugotovitve so mladi z Gimnazije Ptuj predstavili že na dogodku v živo, naknadno pa so skupaj z Zavodom VOZIM oblikovali akcijski načrt za Mestno občino Ptuj, ki vključuje nekaj konkretnih predlogov za izboljšanje stanja na omenjenih področjih.

Matic Kramberger, predstavnik mladih, je županji Mestne občine Ptuj, Nuški Gajšek predstavil nekaj ukrepov: »Mladi predlagamo poostrenje ukrepov in večji nadzor policije, predvsem ob vikendih. Fino bi bilo, da bi MO Ptuj nadaljevala s tradicijo brezplačnih prevozov ob večjih dogodkih, saj imamo tako vsi možnost, da varno prispemo do doma.«

Vir: Zavod VOZIM