Neformalno izobraževanje / Zabava in prosti čas

Mladi uživali v pestrem počitniškem tednu

20. 2. 2023 avtor: Mladinski center Šentjur
Mladi Šentjur - Zimske počitnice - 1.dan

Mladi Šentjurčani so med zimskimi počitnicami, ki so tokrat potekale od 30. 1. 2023 do 3. 2. 2023, udeležili poučnih in zanimivih delavnic in ob koncu tedna odšli na zabaven izlet v Woop Izzive.

Mladi Šentjur - Zimske počitnice - 1.dan

Prvi dan počitnic je potekala delavnica: Stil in motiv mojega delovanja: Zakaj sem taka faca kot sem? Mladi so se povezali preko spoznavnih iger in kasneje ugotovili kakšen je njihov stil delovanja ter spoznavali interakcijske stile.

Drugi dan je bil namenjen Upravljanju s stresom in tremo pred različnimi izzivi. Tukaj so se mladi naučili, kako si dvigniti svojo samopodobo in različne tehnike za preprečevanje in odpravo stresa.

Mladi Šentjur - Zimske počitnice - 2.dan
Mladi Šentjur - Zimske počitnice - 3.dan

Tretji dan so se lotili Učinkovitih metod in tehnik učenja, za boljše in učinkovitejše učenje, kako najti motive za učenje, različne tehnike in metode učenja.

Četrti dan pa so prišle na vrsto še Karierne postavitve za poklicne odločitve, kjer so se mladi spraševali, kam sploh iti naprej v šolo, kako najti tisto, kar me veseli, kaj so počeli predniki in kako to prenesti naprej.

Mladi Šentjur - Zimske počitnice - 4.dan
Mladi Šentjur - Zimske počitnice - 5.dan

Zadnji dan počitnic je bil rezerviran za zabavo in izlet v Woop! izzive v Ljubljani, za vse, ki so se udeležili vsaj dveh delavnic tekom tedna. Mladi so se lahko preizkusili v različnih sobah s tematsko raznolikimi igrami.

Počitnice so se končale, mladi pa so polni spominov in novih znanj vstopili v drugi del šolskega leta.

V Mladinskem centru Šentjur že stremijo k novim zanimivim dogodkom za mlade, že 25. februarja se lahko udeležijo delavnice sočutne komunikacije. Več tukaj.