Okolje in trajnost

Mladi v Celju pomagajo urejati mesto

10. 8. 2022 avtor: Celjski mladinski center

V Javnem podjetju Zelenice d.o.o. so v sodelovanju z Mestno občino Celje in Celjskim mladinskim centrom omogočili počitniško delo mladim. Delo je potekalo med 11. 7. 2022 in 29. 7. 2022.

Dijaki in študenti so tako aktivno preživljali svoje dopoldneve in pri tem še kaj zaslužili. Osredotočili so se na čiščenje okolice in skrbeli za urejenost lokalnega okolja. Z izvedenimi aktivnostmi so mladi pomagali zaposlenim podjetja Zelenice pri urejanju okolice in javne infrastrukture, s tem so krepili kompetence vrstniškega ter medgeneracijskega sodelovanja.

Namen projekta je krepiti zavest o pomenu zdravega in čistega okolja ter nasloviti razvoj družbene odgovornosti. Kot pravijo dijaki, jim je bilo delo v veliko zadovoljstvo. Za opravljanje počitniškega dela so se prijavili, da lahko na zabaven in družbeno koristen način pripomorejo sebi in okolju, v katerem živijo. Prav tako pa so želeli aktivno in koristno preživeti poletne počitnice ter pridobiti nove delovne izkušnje.

Med njihovim delom so jih obiskali tudi podžupanja Breda Arnšek, direktorica Celjskega mladinskega centra Sonja Majcen in direktor Javnega podjetja Zelenice d.o.o. Jože Krulec.