Angažiraj se

Mladi voditelji združeni za demokracijo

31. 3. 2023 avtor: Uredništvo

Te zanimajo teme, kot so človekove pravice, demokracija ter aktivno državljanstvo in si star/a med 14
in 26 let?

Vabljen_a, da se vključiš v projekt MLADI VODITELJI ZDRUŽENI ZA DEMOKRACIJO, ki se bo izvajal v sedmih državah pod okriljem evropskega programa CERV (državljani, enakost, pravice in vrednote).

Cilj projekta je podpreti demokratično in državljansko udejstvovanje mladih med 14. in 26. letom, ter okrepiti pomen vključevanja in zastopanja v evropskem procesu odločanja. Projekt ti v okviru projektnih dejavnosti, ponuja številne možnost za brezplačno usposabljanje in izobraževanje na področju aktivnega državljanstva, zagovorništva, javnega nastopanja ter človekovih pravic. To je odlična priložnost, da izveš več o prednostih aktivnega državljanstva in drugih priložnostih, ki jih mladim ponuja EU.

V katere projektne aktivnosti se lahko vključiš?

Vključiš se lahko v naslednje projektne dejavnosti:

Spletni mentorski program za zagovorništvo

V okviru projekta se lahko vključiš v brezplačni SPLETNI MENTORSKI PROGRAM ZA ZAGOVORNIŠTVO, katerega namen je usposobiti 140 mladih iz sedmih držav EU, za pridobivanje in razvijanje ključnih veščin in kompetenc. Cilj programa je podpreti udeležence pri rasti v mladinske voditelje, ki bodo širili pridobljeno znanje, se vključevali v družbena vprašanja na lokalni ali globalni ravni in navdihovali ter podpirali druge.

Kako poteka program?

Program je sestavljen iz vrste spletnih delavnic in zagovorniških nalog, ki se osredotočajo na kritično
mišljenje in spodbujanje evropskih vrednot, kot sta demokracija in človekove pravice.

Trajal bo 12 mesecev, v okviru programa je predvidenih 12 delavnic, in sicer ena delavnica na mesec. Udeleženci bodo razdeljeni po starostnih skupinah, vsak udeleženec pa bo imel na voljo dva termina za vsako delavnico.

Vodil ga bo mentor Ciprian Cucu, univerzitetni predavatelj, aktivist in strokovnjak za boj proti dezinformacijam iz Romunije. Program bo potekal v angleškem jeziku prek spletne platforme Zoom.

Kako se lahko vključiš v projekt?

V projekt se vključiš tako, da izpolniš prijavnico, ki jo najdeš na naslednji povezavi.

Več informacij v zvezi s projektom lahko najdeš FB strani Mladi voditelji združeni za demokracijo in na naslednji povezavi. Lahko pa jim tudi pišeš na e-poštni naslov: info@youngdemo.eu ali jih pokličeš na telefonsko številko 070 358 395.

Vir: Mladi voditelji združeni za demokracijo