Izobraževanje

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi na projekt Šola za šolo

16. 12. 2020 avtor: Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija – Youth Network No Excuse Slovenia

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi na projekt Šola za šolo, ki je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem. V času, ko preživimo veliko ur pred ekrani in se prebijamo čez šolske obveznosti in to čudno šolsko leto, so izračunali, da porabimo veliko preveč časa za šolo.

Spraševali so se, kako bi si lahko ta čas skrajšali in ugotovili, da jim primanjkuje znanja na področju učenja, kako bolj učinkovito uporabljati word, powerpoint, excel in kako pripraviti in izpeljati odštekano predstavitev, ki bo pustila vtis. Zaradi tega so aktivistke Brez izgovora pripravile dogodke, s katerim bi pridobili znanje, veščine in nasvete ter posledično nekaj ur v dnevu.

Sklop dogodkov projekta ŠOLA ZA ŠOLO:

Prvi dogodek so naredili z namenom, da bi se osnovnošolci in srednješolci spoznali kaj je učenje in v kakšnih oblikah ga poznamo. Skozi diskusijo in interaktivnimi metodami se bodo pogovorili o pomenu učenja za posameznika in družbo. Dotaknili se bodo vprašanja, kako se človek uči in razliko med aktivnim ter pasivnim učenjem. Udeleženci bodo imeli priložnost spoznati različne tehnike učenja in pripomočke, ki jih lahko uporabljajo.

Drugi dogodek je nastal z namenom, da bi vsaj malo obvladali računalniška orodja, ki jih uporabljate v šoli za pripravo seminarskih, predstavitev, referatov, itd. S študenti, ki imajo zaradi faksa še nekaj praktičnih izkušenj s temi orodji, bodo pripravili dogodek, kjer bodo delili svoje izkušnje in life-hacke.

Po dveh dogodkih pridobivanja znanja, kako napisati seminarsko, katera orodja uporabljat, je tretji dogodek priložnost, da se jo udeleženci naučijo tudi predstaviti. Na dogodku bo možnost slišati osnovne o javnem nastopanju, o praktičnih nasvetih in predstavljene bodo pogoste napake, ki jih boš lahko z vajo odpravil.

Na dogodke so povabili predavatelje in trenerje, ki bodo izvedli tri brezplačne in 2- urne online dogodke.

Na dogodek se lahko prijavite tukaj.  

Vir: Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija