Neformalno izobraževanje

Mladinske izmenjave

19. 9. 2018 avtor: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Predstavniki Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (DRPD) so avgusta in septembra sodelovali na kar dveh mladinskih izmenjavah. Najprej so se udeležili mladinske izmenjave Create your own future na Norveškem, kjer so spoznavali aktivno državljanstvo in pomen aktivne vloge mladih v političnem življenju na lokalni in evropski ravni.

DRPD je šestim mladim udeležencem, ki so jih izbrali v sodelovanju z Gimnazijo Novo mesto, omogočilo, da so konec avgusta odpotovali na Ciper, kjer so sodelovali na mladinski izmenjavi Save our environment, save ourselves na temo varovanja okolja in izgradnje zelenega projekta. Udeleženci so predstavili individualne nacionalne raziskave o okoljskih problemih in dobrih praksah ter skozi različne delavnice zgradili lasten zeleni projekt, ki ga bodo uresničevali v prihajajočem letu.

rubriki e-Zemljevid poišči organizacijo v tvoji bližini in razišči svoje priložnosti za mladinsko izmenjavo. Več o mladinskih izmenjavah si lahko prebereš tudi na spletni strani nacionalne agencije Movit.

Projekta sta financirana v okviru programa Erasmus+, KU 1 – mobilnost mladih in mladinskih delavcev.