Kultura / Organizacije za mlade

Mladinski center Jesenice razpisuje 2. fotografski natečaj

13. 11. 2020 avtor: Mladinski center Jesenice

Konec lanskega leta so izpeljali prvi mladinski fotografski natečaj Mladinskega centra Jesenice, ki se je izkazal za več kot uspešnega, saj se je odzvalo veliko število mladih fotografov iz različnih krajev Slovenije. Ko je bilo to še možno so v njihovih prostorih izpeljali tudi otvoritev foto razstave, ki je bil krasen zaključek projekta, hkrati pa tudi lepo druženje med nagrajenimi fotografskimi ustvarjalci.  

Glede na tako uspešno zgodbo prvega fotonatečaja so se odločili, da uspešni zgodbi dodajo nadaljevanje. Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice in pod pokroviteljstvom Fotografske zveze tako razpisuje in pripravlja že drugi mladinski fotografski natečaj portretne fotografije.

Mlade spodbujajo, da zberete pogum, ustvarjate in se jim pridružite na natečaju, saj bo to še nova izkušnja v mozaiku vaših bodočih fotografskih zgodb. Vabijo mlade fotografe, ki lahko sodelujete v starostni kategoriji do 15 let ali pa od 15 do 29 letUdeležba je brezplačna.

Da pa bo spodbuda še toliko bolj ustvarjalno mikavna bo fotografije pregledala strokovna komisija in izbrala najboljša dela. Tista dela avtorjev, ki bodo najbolj prepričala žirijo pa bodo tudi nagrajena – glavna nagrada za najboljši portret v obeh kategorijah bo polaroidni fotoaparat Fujifilm Instax mini.

Fotografije je potrebno poslati do 10. januarja 2020.

Dodatna navodila in pravila natečaja najdete na njihovi spletni strani

Želijo vam obilo ustvarjalnega navdiha, ki bo ujet v pravi trenutek vašega fotoaparata.  

Vir: Mladinski center Jesenice