Organizacije za mlade

Mladinski center na Markovcu je odprl vrata

12. 10. 2020 avtor: Uredništvo

V nekdanjem zaklonišču na Markovcu so uradno namenu predali prostore novega četrtnega mladinskega centra.

Kot je na odprtju povedala direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper Mojca Vojska, se četrtni mladinski center na Markovcu odpira pet let po odprtju Centra mladih Koper v središču mesta. Zahvalila se je številnim mladim, ki so v zadnjih mesecih s poslikavami prostorov aktivno prispevali k uresničitvi tega projekta, za izvedbo in finančno podporo pa se je zahvalila Mestni občini Koper.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je spomnil, da si je že Mladinski svet Mestne občine Koper leta 2005 prizadeval za odprtje mladinskega centra na Markovcu in da je vesel, da smo po 15-ih letih tudi na Markovcu dobili prostor, ki je v prvi vrsti namenjen druženju mladih.

V mladinskih prostorih, ki bodo odprti od ponedeljka do petka med 13. in 20. uro in bodo v prvi vrsti namenjeni mladim od 15 do 29 let, bodo mladi lahko uporabljali glasbeno vadnico, se učili, se udeležili raznih predavanj in delavnic ali pa se preprosto samo družili. Organizirane dejavnosti bodo sooblikovali mladi sami s svojimi idejami in angažmajem, prav tako bodo mladi mladinskemu centru naknadno izbrali primerno ime. Tako kot v matični enoti Centra mladih Koper v središču mesta jim bodo zaposleni v Zavodu in prostovoljci pri kakovostnem preživljanju prostega časa nudili mentorstvo. Sicer pa je Mestna občina Koper za ureditev prostorov nekdanjega zaklonišča pod parkiriščem na cesti na Markovec namenila 124 tisoč evrov. 

Vir: Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper