Angažiraj se / Kultura

Mladinski natečaj kratkih filmov This human world 2019

16. 5. 2019 avtor: Uredništvo

Prijavite se na vsakoletni filmski festival o človekovih pravicah this human world, ki bo potekal pod okriljem Informacijske službe Združenih narodov (UNIS) na Dunaju in Agencije Združenih narodov za begunce (UNHCR) v Avstriji ter v sodelovanju s šolami v Avstriji, Madžarski, Slovaški in Sloveniji.

Sodelujejo lahko otroci in mladostniki, stari med 10 in 20 let, tako individualno kot skupinsko.

Cilj je posneti  kratke  filme, katerim navdih je Splošna deklaracija človekovih pravic.

Tema letošnjega natečaja je “Zavzemimo se za naš planet”.

Namen natečaja je, da se človekove pravice in Splošno deklaracijo človekovih pravic z njenimi 30 členi približa mladim in jim da priložnost za kritično refleksijo o pomenu  človekovih  pravic.  Natečaj  mladim  ponuja platformo,  skozi  katero  lahko  pokažejo  svojo  filmsko ustvarjalnost.

Izhodišče so lahko naslednja vprašanja:

Kratke filme bo pregledala priznana mednarodna žirija. Zmagovalni film žirije bo prejel denarno nagrado in bo prikazan v okviru nočnega kina na mednarodnem filmskem festivalu this human world, ki poteka od 29. novembra do 10.  decembra  2019  na  Dunaju.  Mladi zmagovalci  natečaja  bodo  povabljeni na otvoritev festivala na Dunaju. Prek spletnega glasovanja bo tudi podeljena nagrada občinstva med desetimi izbranimi filmi.

Dolžina filma ne sme presegati tri minute. Filmi se lahko posnamejo z vsemi razpoložljivimi sredstvi, ki so mladim na voljo. Uporabi se lahko vse vrste video kamer, pa tudi fotoaparat ali mobilni telefon. Predloži se lahko vse filmske zvrsti.

Prijavo na natečaj pošljite na e-poštni naslov schulfilmprojekt@thishumanworld.com do 21. junija 2019.

Več informacij preberite tukaj.