Aktivno državljanstvo

Mladinski natečaj ob mednarodnem dnevu človekovih pravic

26. 11. 2020 avtor: Uredništvo

Društvo za Združene narode (ZN) za Slovenijo v sodelovanju s Platformo SLOGA vabi k sodelovanju na mladinskem natečaju ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Tema letošnjega natečaja je vključujoče izobraževanje. Na natečaju lahko sodelujete mladi v starosti od 12 do 29 let. Nagradni natečaj je razdeljen na dva sklopa: literarni in fotografski natečaj. Prva nagrada literarnega natečaja so brezžične slušalke EarPods, fotografskega natečaja pa tablični računalnik.

Z obeležitvijo dneva človekovih , 10. decembra, si tudi na Društvu za ZN prizadevajo opozarjati na pomen varstva in spoštovanja teh temeljnih vrednot. Ob tej priložnosti Društvo za ZN že trinajsto leto objavlja natečaj, letos pa se je soorganizaciji pridružil tudi evropski projekt Bridge 47, ki si prizadeva za mobilizacijo civilne družbe, da bi s pomočjo globalnega učenja prispevala k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu.

Z natečajem želijo mladim ponuditi priložnost, da svoje vtise in razmišljanja o vključujočem izobraževanju izrazijo skozi besedo ali fotografijo.

Natečaj je razdeljen na dva sklopa:

Na natečaju lahko sodelujejo mladi v starosti od 12 do 29 let.

Rok za oddajo del je 2. december 2020.

Svoja dela s pripisom »Za natečaj ob dnevu ČP« in prijavnico pošljite po e-pošti:  info@unaslovenia.org.

Mladi, ujemite ideje in jim pošljite esej ali fotografijo.

Več informacij in prijavo najdete tukaj.

Vir: Društvo za Združene narode za Slovenijo