Angažiraj se / Mladinsko delo

Mladinsko delo in neformalno učenja za mlade in lokalno skupnost

29. 4. 2024 avtor: TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo
plakat

Z vključevanjem v aktivnosti na področju mladinskega dela mladi pridobivajo nove izkušnje, znanja in kompetence in tako prispevajo nazaj k razvoju okolja, v katerem delujejo in živijo ter aktivno oblikujejo in načrtujejo svojo prihodnost.

Prav to izpostavlja akcija Mladinsko delo – aktivni za prihodnost, ki se ji pridružujemo z Zavodom TiPovej! in Javni zavod Mladi Zmaji v okviru programa Mestnega inkubatorja. Gre za ekosistem, ki skozi ambiciozne ideje povezuje mlade in mesto na vseh nivojih organiziranja. Program sestavljajo delavnice, mentorstvo in finančna podpora za izbrane projekte mladih v Ljubljani. Od leta 2016 je bilo v program vključenih 188 mladih udeležencev in podprtih ter uresničenih 83 idej

V četrtek, 18. 4. 2024, smo se v okviru Evropskega tedna mladih zbrali v zavetju Ljube in Draga na Špici na dogodku: Gradimo skupnost – srečanje Idejalistk in Idejalistov iz Mestnega inkubatorja vseh generacij.

Kljub mrazu in negotovemu vremenu smo z veseljem smo prisluhnili:

Veliko je bilo žuborenja, igre in povezovanja. Vsak je prinesel svojo zgodbo in kot izgleda jih bomo lahko skupaj spletli še več. Naše mladinsko delo se v Mestnem inkubatorju še nadaljuje, zaključujemo 8. sezono in v drugi polovici leta odpiramo novo, z željo da usposobimo še več mladih, da bodo znali uresničevati svoje ideje in prispevali v skupnost.  Utrinke iz dogodka si lahko ogledate tukaj.

Sanjaj. Načrtuj. Uresniči.

logotip