Zaposlovanje

“Moja pot do prve zaposlitve”

29. 6. 2020 avtor: Zavod Nefiks

Na Zavodu Nefiks so v sodelovanju s Središčem Rotunda in Zavodom MISSS zaključili prvi sklop usposabljanj z naslovom Manager družbenih omrežij, ki je del projekta Nefiks karierne rešitve, financiran preko javnega razpisa “Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost”.

Na usposabljanju so mladi udeleženci pridobili znanje iz področja digitalnega marketinga, svoje znanje pa so uporabili pri izvajanju kampanje #mladiinkompetentni, ki ji lahko sledite na Instagramu Zavoda Nefiks. Na usposabljanju so spoznavali tudi svoje kompetence in razvijali zaposlitveno pismenost za lažji vstop na trg dela.  

Sandra je prva izmed udeležencev, ki je našla zaposlitev, o samem usposabljanju in svoji izkušnji pa pravi takole:

“Letos minevata dve leti, odkar sem zapustila šolske klopi in danes je en teden, ko sem šla tudi jaz prvič v čisto pravo službo. Pot do te službe pa zagotovo ni bila lahka. V začetku maja 2020 je 15 mladih aktivnih iskalcev zaposlitve pričelo z usposabljanjem znotraj projekta Nefiks karierne rešitve, ena izmed njih sem bila tudi sama.

Tekom projekta smo se spoznali in usvojili temelje digitalnega marketinga. Naredili smo pregled glavnih marketinških orodij in platform. Naučili smo se določiti pregled stanja, pojavnost na spletu, zastaviti cilje, SWOT analizo, analizo družbenih omrežij, kreirati objave za družbena omrežja in še veliko več. Teoretično znanje pa smo prenesli v prakso na primeru kampanje #mladiinkompetentni, katere naročnik je bil Zavod Nefiks. Obenem pa smo se tekom projekta prav tako veliko pogovarjali o kompetencah in pridobivanju le-teh, kako napisati dober CV, spremno pismo, kako se pripraviti na razgovor.

Skratka, obravnavali smo ogromno različnih tem, ki so se nanašale na zaposlitev in kariero. Menim, da je ta izkušnja zagotovo pripomogla, da sem prišla do zaposlitve, ki sem si neizmerno želela – čeprav se mi je sprva zdelo to nemogoče. Že ko sem pisala spremno pismo za to delovno mesto, sem se ga lotila popolnoma sproščeno, s pozitivnimi mislimi in izjemno dobrim občutkom. Kmalu so me iz podjetja povabili tudi na razgovor, kjer sem bila popolnoma sproščena, samozavestna in suverena, kot še nisem bila nikoli prej. Tudi občutki so bili fenomenalni, nekako sem vedela, da sem se predstavila podjetju v svoji najboljši luči. Občutek samozavesti me ni varal, saj sem po tednu dni dobila pozitiven odziv – bila sem  izbrana kot najprimernejša kandidatka za razpisano delovno mesto. Še sedaj se živo spomnim tistega sporočila, ko po toliko zavrnitvah, ki sem jih imela, kar nisem mogla verjeti svojim očem.”

Celoten zapis je dostopen tukaj.

Vir in foto: Zavod Nefiks