Mladinski sektor

Movit ponovno odpira razpis za organizacijo dogodkov v okviru evropskega leta mladih

14. 7. 2022 avtor: Movit Zavod za razvoj mobilnosti mladih

Ker bi vas radi v letošnjem letu še dodatno podprli pri izvedbi dogodkov, namenjenih mladim, na Movitu ponovno odpirajo razpis, s katerim lahko pridobite podporo za soustvarjanje evropskega leta mladih.

Vsebina in namen razpisa ter finančna sredstva, ki so na voljo za organizacijo dogodkov in delavnic v okviru Mreže vzornikov, ostajajo isti kot pri razpisu, ki je bil objavljen v aprilu, spreminja pa se termin predvidene izvedbe dogodkov, ki je sedaj celoten mesec september. Rok za prijavo na razpis pa je 22. julij 2022

Tudi tokrat bo podpora namenjena organizaciji največ 35 dogodkov v lastni režiji in največ 25 delavnic v okviru Mreže vzornikov.

Dogodki, ki jih želite prijaviti v okviru razpisa, naj zasledujejo naslednje cilje:

Ponovno ste torej vabljeni k organizaciji dogodkov v okviru leta, namenjenega mladim, ali vključitvi delavnic v okviru Mreže vzornikov v vaše aktivnosti. Pri izbiri formata aktivnosti, ki bi jo radi sami zasnovali, imate prosto pot. Lahko je to npr. konferenca, iniciativa, izobraževanje, usposabljanje, raziskava, promocijska aktivnost, mednarodno sodelovanje, … Dovolj je le, da je aktivnost povezana z mladimi in zasleduje zgoraj naštete cilje, ki so neposredno povezani s cilji evropskega leta mladih.

Razpis je namenjen neformalnim skupinam mladim (pod okriljem organizacije), mladinskim centrom, lokalnim mladinskim svetom in mladinskim organizacijam.

Celotno besedilo razpisa si lahko ogledate tukaj.