Mladinsko delo

Mlad.si podcast: Na križišču mladosti z mag. Majo Hostnik o mladinskem delu

31. 5. 2023 avtor: Uredništvo
Maja Hostnik

“Mladi nam dajejo signal kam gremo in kam bomo šli v prihodnosti.”

V četrti epizodi podcasta Na križišču mladosti v letošnjem letu smo se z mag. Majo Hostnik, direktorico Mreže MaMa in glavno urednico portala mlad.si, pogovarjali o mladinskem delu, dosežkih evropskega leta mladih in Odmevu mladosti, ki je v mesecu maju v ospredje postavila pozitivne učinke mladinskega dela na mlade, lokalno skupnost in družbo.

“Mladi z udeležbo v aktivnostih mladinskega dela postanejo bolj samozavestni, pridobijo nova prijateljstva, so bolj vključeni v družbo. /…/ Mladinsko delo tudi opozarja na izzive, ki jih imamo trenutno v družbi in jih tudi rešuje. Kjer določene institucije ne morejo reševati problemov lahko pripomoremo mi z mladinskim delom.

Za beleženje učinkov mladinskega dela na Mreži MaMa trenutno razvijajo orodje, ki bo prineslo poenoteno spremljanje za vse organizacije v mladinskem sektorju, kar bo omogočalo komuniciranje učinkov mladinskega dela temelječega na podatkih in dokazih.

Kako bi ovrednotili stanje mladinskega sektorja v Sloveniji?

Kaj za vas in za Mrežo MaMa pomeni portal mlad.si?

Kakšni so načrti Mreže MaMa za prihodnost?

Odgovore na ta in druga vprašanja izveš v podcastu, ki je dostopen tudi na spletni platformi SpotifyApple podcastsAmazon music in ostalih platformah za predvajanje.