Kultura

Na Križišču mladosti z Nejcem Trampužem

28. 6. 2024 avtor: Uredništvo
moški

V šesti epizodi podcasta na Križišču mladosti v letu 2024 gostimo Nejca Trampuža, intermedijskega umetnika, fotografa in aktivista, ki v svojih umetniških delih prepleta umetnost, tehnologijo in družbene probleme. Z nagrado je magistriral iz fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, danes pa razstavlja tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoja dela je bil večkrat nagrajen, med drugim je letos maja prejel nagrado žirije na festivalu Kurz Klub za film Zakoreninjeno v kodi.

Omenjeni film ste si lahko pogledali tudi letos junija na Kino otoku v Izoli, te dni pa je bila pri Umanoteri izdana zbirka kratkih zgodb in priročnik, ki predstavlja socialno in podnebno pravično družbo leta
2050, ki ju je sooblikoval.

Z njim smo se pogovarjali kar prek aplikacije Zoom, kot je to značilno za naš sodobni čas. Tehnologija pa ne odpira samo nove možnosti komunikacije, ampak tudi veliko možnosti za umetniško ustvarjanje in izražanje, kar bo tudi tema mesečne epizode podkasta.

V podcastu smo ga povprašali o njegovi umetniški poti, aktualnih projektih, pogledu na umetno inteligenco, aktivizmu … in še in še! Epizodi lahko prisluhneš na spodnji povezavi ali na vseh platformah za pretočno poslušanje. Na voljo pa je tudi s klikom spodaj.

Vabljeni k poslušanju!