Kultura / Vključenost

Na ogled dela kreativnega natečaja Z mano lahk vsak sedi!

30. 1. 2024 avtor: Mladinski center Velenje
nagrajenci

Zaključili smo kreativni nagradni natečaj Z mano lahk vsak sedi!, ki ga je organiziral Mladinski center Velenje v sodelovanju z Lokalno akcijsko skupino – LAS, ob podpori Šaleškega študentskega kluba in Mladinskega kulturnega kluba eMCe plac.

Sprejemali smo likovne, tudi stripovske, literarne, multimedijske, ročne in razne druge kulturno-umetniške izdelke, ki so refleksija izkušenj, stališč, čustev in misli na temo medvrstniškega nasilja.

Dela so obravnavala najrazličnejša čustva, stanja in odnose, kot so strah, tesnoba, stiska, travme, nadvlada, osamljenost, verbalno, fizično, spolno in spletno nasilje, izsiljevanje, nadlegovanje, nizka samopodoba, ustrahovanje, žalitve, zaničevanje, obup, samomor, nadzor, nasilnež, žrtev, pomoč, rešitve, sočutje in prijateljstvo.

Zmagovalci so prejeli bon za knjigarno, papirnico ali trgovino z ustvarjalnim materialom po lastni izbiri (1. mesto 150 €, 2. mesto 100 €, 3. mesto 50 €).

Komisija v sestavi:

je sicer izbrala prve tri, bi pa želeli izpostaviti, da je bila izbira res težka, vsebina pa močna, tudi pretresljiva in brutalna. Hvala vsem sodelujočim za to iskrenost!

Objavljamo poslana dela in se zanje vsem sodelujočim lepo zahvaljujemo Pazite drug na drugega in bodite tisti, s katerim lahko vsak sedi!