Kultura

Na ogled je razstava mladinskega fotografskega natečaja Pogled 2019

18. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Konec novembra je v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah potekala otvoritvena slovesnost s podelitvijo nagrad mladinskega fotografskega natečaja Pogled 2019. Natečaj je razpisal Center za mlade Domžale.

Udeleženci otvoritvene slovesnosti so imeli priložnost videti vse sprejete in nagrajene fotografije ter podelitev nagrad nagrajencem, sledilo pa je druženje in ogled fotografij v Centru za mlade Domžale. 

Na letošnjem natečaju je sodelovalo 252 avtorjev s skupno 1900 fotografijami. Žirijo so sestavljali: Barbara Gregurič Silič – fotografinja, prejemnica naslova MF FZS (Mojstrica fotografije) ter umetniškega naziva AFIAP; Igor Rosina – diplomirani fotograf in urednik revije Digitalna kamera in Urška Grošelj – akademska restavratorka.

Teme letošnjega natečaja so bile: DrevesaAbstrakcija in Prosta tema, v črno-beli ali barvni tehniki. Najbolj številčno zastopana skupina fotografov je bila najmlajša skupina, do 15 let, na natečaju jih je namreč sodelovalo kar 136; posameznikov, mladih med 16 in 29 leti, je bilo 62, mladih nad 30 let pa 54.

Galerijo nagrajenih del in rezultate si lahko ogledate tukaj, utrinke z odprtja razstave in galerijo nagrajenih del si lahko ogledate na tej povezavi.

Vir in foto: Center za mlade Domžale