Mladinsko delo / Prostovoljstvo

Na posvetu skoraj 140 mentorjev gasilske mladine iz vse Slovenije

12. 2. 2024 avtor: Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije
posvet mentorjev

Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije je 19. in 20. januarja v Zrečah organiziral dvodnevni posvet vseh mentorjev. Družilo se je skoraj 140 mentorjev iz vse Slovenije. Prvi dan sta vse prisotne pozdravila poveljnik Gasilske zveze Slovenije Zvonko Glažar in namestnica predsednika Janja Kramer Stajnko. Predstavila sta aktualnosti v gasilski organizaciji ter odgovarjala na vprašanja udeležencev.

Predsednica Mladinskega sveta Renata Rupreht je povedala, kakšne cilje so si zadali v mandatnem obdobju 2023–2028, za katere upajo, da jim jih bo uspelo uresničiti. Nato se jim je pridružil poveljnik Koroške regije in predstavil posredovanja ob poplavah v avgustu preteklega leta na njihovem območju. Sledilo je druženje ob programu, ki so ga pripravili mentorji iz Obalno-kraške regije.

V soboto je vse prisotne najprej pozdravil predsednik Podravske regije in predstavil posebnosti v zvezi s prevozi otrok. Sledilo je predavanje Andreja Pešca, ki je prisotnim podal nekaj novih znanj za življenje in napotkov pri obvladovanju vsakodnevnega stresa.

Mladinski svet je letos medse povabil predstavnike Hrvaške vatrogasne zajednice. Vabilu sta se prijazno odzvala predsednik Savjeta vatrogasne mladeži Goran Dikšić in vodja mladinskega kampa Fažana Tomislav Horvat. Predstavila sta nekaj osnovnih informacij o delu z njihovo gasilsko mladino ter predstavila letovanje v njihovem kampu.

Zvonko Glažar, poveljnik GZS, in Renata Rupreht, predsednica Mladinskega sveta GZS

Udeleženci posveta

Zvonko Glažar, poveljnik GZS, in dr. Janja Kramer Stajnko, namestnica predsednika GZS

Sodelovanje na delavnici

Sodelovanje na delavnici

Sodelovanje na delavnici

Uvod v srečanje

Predstavnika hrvaške gasilske organizacije

Udeležba je bila številčna

Foto: Andreja Zupančič