Mladinski dialog

Nacionalna konferenca mladinskega dialoga projekta Mladokracija

31. 5. 2021 avtor: Mladinska mreža MaMa

Mreža MaMa v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije v okviru projekta Mladokracija – mladi za demokracijo organizira nacionalno konferenco v okviru katere bo potekal dialog mladih s predsednikom Republike Slovenije, g. Borutom Pahorjem. Konferenca bo potekala v petek, 18. junija, z začetkom ob 10.30 uri v Celjskem mladinskem centru (Mariborska cesta 2, 3000 Celje).

Na dogodku bodo predstavili predloge, ukrepe in ideje, ki so jih mladi oblikovali v sklopu 6-ih regijskih dogodkov v okviru projekta. Predlogi zadevajo vse mlade, njihovo vsakdanje življenje in se navezujejo na izboljšanje njihovega položaja v družbi.

Projekt Mladokracija se osredotoča na dialog med mladimi in odločevalci. Ker leto 2021 zaznamuje predsedovanje Slovenije Svetu EU, so projekt namenili senzibiliziranju mladih o temah predsedovanja na področju mladine in mladih. Tekom projekta so sledili temi »Vključevanje mladih v različne državljanske  prostore« in 8. ciklu evropskega mladinskega dialoga »You(th) for Europe, Europe for You(th), Space for Democracy and Participation«, ki je tudi osrednja tema slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Zaradi trenutnih razmer bodo konferenco organizirali v hibridni obliki, kar pomeni, da bodo lahko mladi na dogodku sodelovali tudi na daljavo. *** V živo se lahko nacionalne konference udeležijo udeleženci ob izpolnjenem pogoju PCT kar pomeni, da so že preboleli COVID-19 ali so se že cepili z enim od cepiv oziroma bodo imeli potrdilo o negativnem izvidu PCR ali HAG hitrega testa.

Prijave zbirajo preko spletne prijavnice, do ponedeljka, 10. junija.

VABILO – mladinski dialog – Mladokracija