Prostovoljstvo

Naj mladinska vodja leta 2021 je ponovno postala prostovoljka Društva Center za pomoč mladim!

29. 6. 2022 avtor: Društvo Center za pomoč mladim
Naj mladinska vodja leta 2021

Društvo Center za pomoč mladim tudi letos sporoča veselo novico. Mladinski svet Slovenije je namreč 27. 6. 2022 podeljeval nazive Naj prostovoljcev za leto 2021. Ponosni so, da je naziv Naj mladinske vodje prejela njihova prostovoljka, mladinska voditeljica, ”CPM-jevka”, Pia Oražem.

Pia Oražem je na Društvo CPM prišla po naključju. Preko Uprave za probacijo je zaradi nesrečnega prometnega pripetljaja pričela z družbeno koristnim delom na njihovem društvu. Njeno delo je bilo omejeno predvsem na skeniranje dokumentov, vendar se je Pia samoiniciativno začela vključevati tudi v druge dejavnosti. Po končanem družbeno koristnem delu je na njihovem društvu nadaljevala z delom kot njihova prostovoljka. Ob nudenju podpore in mentorstva se je Pia razvila v samostojno vodjo in mladinsko delavko, ki sedaj nudi mentorstvo novim prostovoljcem. Še posebej se je izkazala lansko leto, ko je aktivno sodelovala pri selitvi njihovih programov na splet. Ves čas je namreč sodelovala pri pripravi, izvajanju in dopolnjevanju programov. Pia je pomemben član pri pripravi in izvajanju:

Skozi vse svoje delo izkazuje visoko raven iniciativnosti, proaktivnosti in kreativnosti pri iskanju novih idej ter aktivnosti, ki jih izvajajo. Pia je septembra 2021 opravila tudi Nacionalno poklicno kvalifikacijo za mladinske delavce in si tako uradno pridobila naziv Mladinske delavke. Poleg soustvarjanja programov na njihovem društvu Pia nudi tudi učno pomoč. Omembe vredno je delo s sedmošolcem iz Turčije, s katerim se Pia že leto in pol vsakodnevno sestaja in mu pomaga pri vsakodnevnih izzivih, kvalitetnem preživljanju prostega časa, razvijanju in vzdrževanju učne rutine, učenju slovenskega jezika in izpolnjevanju sprotnih šolskih obveznosti in še in še.

Pia, hvala, da bogatiš naše delo in da se nam v tvoji družbi vsakič znova “na bolš poslabša”.