Podjetništvo

Najuspešnejši mladinski startup 2019

16. 9. 2019 avtor: Uredništvo

V okviru Fundacije za ustvarjalne mlade, ki jo je lani, skupaj z desetimi uspešnimi slovenskimi podjetji, ustanovil Pospeševalnik mladinskega podjetništva Ustvarjalnik, so v predsedniški palači pretekli teden podelili nagrado lanski prvi generaciji štipendistov Fundacije. Vsako leto pod svoje okrilje sprejemejo deset najbolj perspektivnih mladih podjetnic in podjetnikov v državi, ki za svoje obšolske projekte za obdobje enega leta prejmejo mesečno štipendijo, mentorsko ekipo in drugo potrebno podporo, da lahko udejanjijo svoje projekte.

V lanski generaciji je za najuspešnejši mladinski startup nagradi za najboljšo globalno odgovorno idejo in najuspešnejši mladinski startup 2019 prejela Veronika Rožmanc, ki je zasnovala otroško igračo – šotor Oli v obliki kita. Nagrado je, kot dolgoletni podpornik programov Ustvarjalnika, podelil predsednik RS, g. Borut Pahor.

Veronika Rožmanc, prejemnica obeh nagrad, je študentka oblikovanja iz Logatca. Njen izdelek je v Sloveniji in na tujem v zadnjem letu zmagal na vseh natečajih, na katere je bil prijavljen, trenutno pa ima Veronika zanj bistveno več naročil, kot jih lahko izpolni. Preskok iz oblikovalke v podjetnico bo dokončno izpeljala s pomočjo podjetja Plastika Skaza, ki je Olija vzelo pod svoje okrilje.

Vir: STA
Foto: oli-sotor.com